Hoppa till huvudinnehåll

227 kilometer i timmen - motorcyklist flydde undan polisen

Stamväg 51 i Pickala i Sjundeå.
Polisen skulle stanna en motorcyklist på stamväg 51 i Sjundeå, men mannen vägrade att stanna och polisen kunde gripa honom först i Kyrkslätt. Stamväg 51 i Pickala i Sjundeå. Bild: Yle/Marica Hildén trafik stamväg 51

En motorcyklist körde undan polisen från Sjundeå till Kyrkslätt i 227 kilometer i timmen i dag. Polisen skulle stanna motorcyklisten på stamväg 51 i Sjundeå, men mannen stannade inte utan flydde.

Polisen kontrollerade bilisternas hastigheter mitt på dagen (27.6) då motorcyklisten vägrade att stanna för polisen. Motorcyklisten körde 227 kilometer i timmen vid Kyrkslätt centrum där det är en hastighetsbegränsning på 100 kilometer i timmen.

Mannen fortsatte att låta bli att notera polisens stopptecken och körde i hög fart mot Obbnäsvägen. En motorcykelpolis lyckades till sist få den flyende mannen att stanna genom att tvinga honom mot vägrenen.

Mannen fördes till polishäktet i Esbo.

Motorcyklisten misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och för att ha kört påverkad av droger. Mannen hade inte heller körrätt.

Båda hjulen på motorcykeln var mycket slitna och bakhjulet kunde ha exploderat. Polisen tog därför bort registreringsskylten från fordonet.

Läs också