Hoppa till huvudinnehåll

Fifas chefsdomare: Videogranskningen måste förbättras

Domaren omringad av spelare i Confederations Cup
Domaren omringad av spelare i Confederations Cup Bild: /All Over Press fotboll,Fifa Confederations Cup,sport

Om videogranskning ska användas vid VM i Ryssland nästa sommar måste teknologin förbättras. Det säger Massimo Busacca som är chefsdomare för Fifa i en intervju med BBC.

Videogranskningen i Confederations Cup har vid flera tillfällen skapat förvirring. Spelare, åskådare och TV-tittare har fått vänta länge för att få klara besked efter att domaren valt att granska olika situationer.

Enligt Massimo Busacca som är Fifas chefsdomare har videogranskningen hjälpt till att rätta sex matchavgörande beslut och ytterligare 29 mindre incidenter.

– Vi har haft bra resultat men många aspekter måste förbättras, säger han till BBC.

Enligt Busacca måste domare få mer träning i när och hur man ska använda sig av teknologin och dessutom måste allt gå snabbare.

Den senaste incidenten där videogranskningen skapade huvudbry var i matchen mellan Tyskland och Kamerun. Domaren gav ett gult kort åt Sebastien Siani trots att det var Ernets Mabouka som fällde Emre Can.

Efter videogranskning valde domaren att ändra sig och gav istället ett rött kort åt Siani. Efter protester från Kamerun granskades situationen ytterligare en gång och rätt spelare fick syna det röda kortet.

I mars nästa år ska Fifa fatta beslut om man ska använda videogranskning i VM.