Hoppa till huvudinnehåll

Marina Kinnunen ny förändringsledare i Österbotten

Administrativa överskötaren Marina Kinnunen på Vasa centralsjukhus.
Marina Kinnunen blir ny förändringsledare för vårdreformen i Österbotten. Administrativa överskötaren Marina Kinnunen på Vasa centralsjukhus. Bild: Yle/Joni Kyheröinen marina kinnunen

Chefsöverskötaren Marina Kinnunen på Vasa sjukvårdsdistrikt tar över som regional förändringsledare för vårdreformen i Österbotten. Hon tar över efter sjukvårdsdistriktets direktör Göran Honga.

Honga lämnar posten eftersom han ska gå i pension om ett år.

- Vi har en flera år lång process med att ändra strukturerna framför oss. Det är viktigt att de personer som genomför arbetet i praktiken får vara med redan när man planerar och bygger, säger Honga i ett pressmeddelande.

Marina Kinnunen tar över posten som förändringsledare den första juli.

Den andra förändringsledaren, Vasa stads direktör för social- och hälsovårdssektorn Juka Kentala fortsätter som förändringsledare tillsammans med Kinnunen.

Mandatperioden förlängs

Till förändringsledarnas uppgifter hör att vara en kontakt mellan statsmakten och den regionala beredningen. Förändringsledarna ska bland annat koordinera vårdreformen i Österbotten enligt de nationella riktlinjerna.

- Den kommande reformen är stor, men den innebär en utmärkt möjlighet att bygga fungerande och kvalitativa tjänster för invånarna i Österbotten, säger Kinnunen i ett pressmeddelande.

Eftersom behandlingen av vård- och landskapsreformen dragit ut på tiden i riksdagen kommer förändringsledarna arbeta tills den sista december i år.

Samtidigt har mandatperioden för den regionala förändringsledaren för landskapsreformen Varpu Rajaniemi förlängts till den sista mars nästa år.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten