Hoppa till huvudinnehåll

Riski flyttar till Österrike: ”Ett stort tack till SJK”

Roope Riski firar med armarna utsträckta.
Roope Riski vann skytteligan i SJK. Roope Riski firar med armarna utsträckta. Roope Riski,fotboll,Seinäjoen Jalkapallokerho,Fotbollsligan

SJK har sålt anfallaren Roope Riski till den österrikiska ligaklubben SKN St. Pölten. Riski har under våren varit utlånad till SC Paderborn 07 men nu flyttar han vidare.

I början av januari blev det klart att SJK lånar ut Roope Riski till SC Paderborn 07 i den tyska tredjeligan. Den tyska klubben hade möjlighet att köpa loss Riski men valde att inte göra det och nu flyttar han i stället till SKN St. Pölten.

SJK går inte ut med någon köpesumma men skriver på sin webbplats att det är en betydande summa.

– Jag vill rikta ett stort tack till SJK som gav mig möjligheten att utvecklas både som människa och spelare. Det var en stor ära att få spela i SJK och jag hoppas att våra vägar korsas i framtiden, säger Riski på klubbens webbplats.

"Vunnit allt man kan vinna"

Riski kom till SJK på lån från den norska Haugesund år 2015 och till följande säsong köpte klubben loss honom. I SJK vann Riski ligaguld och brons samt guld i cupen. Han vann också skytteligan år 2016.

– Roope har vunnit allt man kan vinna i Finland och han har haft en viktig roll i vårt lag. Han är alltid välkommen tillbaka och vi önska honom lycka till, säger klubbens sportchef Janne Kotamäki.

SKN St. Pölten var nykomlingar i den österrikiska ligan förra säsongen och blev då nästjumbo. Riskis kontrakt med klubben är treårigt.