Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 går från klarhet till klarhet

Två spelare kämpar om bollen.
BK-46 ligger nu trea i serietabellen (arkivbild). Två spelare kämpar om bollen. Bild: Yle/ Patric Westerlund fotboll,BK-46,Karis,Raseborg,Västnyland,Tampere United,fotbollsspelare,Tvåan (fotboll),bk-46-tamu 13.5.2017

Karislaget BK-46 tog en fin bortaseger över Nummelan Palloseura på tisdagen (27.6). BK krossade NuPS med klara siffror, 4-0 (1-0).

BK-46 fortsätter ånga på i fotbollens division 2, zon b. Laget har inte förlorat en enda av sina sju senaste matcher och på tisdagen var det Nummelan Palloseura (NuPS) tur att falla.

Matchen i Nummela inleddes rätt jämt och var länge mållös. Strax innan pausvilan lyckades ändå Bangaly Theodor Kouyate näta för BK och Karislaget hade möjlighet att inleda andra halvlek med ett övertag.

Tre mål på fem minuter

Efter drygt 70 spelade minuter ändrades matchbilden drastiskt och på fem minuter gick ställningen från 0-1 till 0-4.

Allt började i den 74 matchminuten då BK-46 fick en straffspark. Den förvaltade John Fagerström väl och Karislaget gick upp i en tvåmålsledning.

Efter en del missar gjorde hemmalaget ett självmål. Den sista spiken i matchkistan kom två minuter senare då Fagerström nätade för andra gången.

På lördag (1.7) möter BK-46 tabelltvåan SalPa på bortaplan i Salo. Inför matchen ligger BK på en tredje plats i serietabellen.

Artikeln uppdaterades 28.6.17 klockan 9.18. Tidigare stod det att BK-46 bara förlorat en match den här säsongen. Laget har förlorat två av nio matcher men inte förlorat en enda av sina sju senaste matcher.