Hoppa till huvudinnehåll

Rettig Capital donerar 100 000 euro till Åbo Akademi

åbo akademi
åbo akademi Bild: Yle/Andy Ödman åa

Rettig Groups moderbolag Rettig Capital donerar 100 000 euro till Åbo Akademi för att stödja forskning och utveckling inom vattenkemi.

- Åbo Akademi är mycket glad över den här fina donationen, som kommer att vara en mycket välkommen förstärkning av vår teknikutbildning. Speciellt vill vi med denna donation satsa på forskning och utbildning inom vattnets kemi och teknologi, säger Mikko Hupa, rektor för ÅA i ett pressmeddelande.

Inom Åbo Akademi pågår en kampanj för att samla in medel för att trygga forskning och undervisning av hög kvalitet också i framtiden. Ifall en enskild donation är minst 10 000 euro kan man rikta donationen till något av Åbo Akademis utbildningsområden.

- Vattenföroreningar, brist på rent dricksvatten och behovet av effektiv vattenreningsteknologi har under de senast åren blivit allt större frågor som samtidigt blivit av stort akademiskt intresse inom vattenkemi, säger Cyril von Rettig, VD för Rettig Capital.