Hoppa till huvudinnehåll

Ryggsimmaren Vilma Oura slog 19 år gammalt rekord

Anu Koivisto
Anu Koivisto fick hålla sitt finländska rekord i 19 år. Anu Koivisto Bild: EPA/All over press/Wim Hendrix anu koivisto

Ryggsimmaren Vilma Oura inledde junior-EM i Netanya i Israel med ett nationsrekord på onsdagen. Oura simmade på 2.13,55 vilket är 1,37 sekunder snabbare är Anu Koivistos gamla rekord.

Oura som tävlar för Helsingfors simsällskap kom sexa i försöken på 200 meter ryggsim med rekordtiden 2.13,55. Med den var hon 1,37 sekunder snabbare på 50 meters bana än förra rekordinnehavaren Anu Koivisto för 19 år sedan.

Sitt personliga rekord och finska juniorrekord 2.17,13 putsade Oura med hela 3,5 sekunder.

– Jag såg först fel när jag kollade tiden. Jag trodde det var 2.19 och började nästan gråta. Sedan tittade jag igen och det var ju också en överraskning, säger Oura i ett pressmeddelande från Simförbundet.

– Det här är en helt ny dimension för mig.

Oura, 16, berättar att hon lyckades bra både i starten och i vändningarna. Hela loppet var balanserat.

– Första och andra bassänglängden simmade jag lugnt och på tredje satte jag allt i blöt. Jag kroknade lite på slutet men kom ändå bra i mål, säger hon.

Text: FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport