Hoppa till huvudinnehåll

ÅU: Ernholm i Nagu kan få ett nytt stort bostadsområde

Turistkarta i Nagu
Arkivbild: Turistkarta i Nagu Turistkarta i Nagu Bild: Yle/Adrian Perera turistkarta

Pargas stad vill bygga ut ett cirka 20 hektar stort markområde söder om Skärgårdsvägen på Ernholm i Nagu. Det skriver tidningen Åbo Underrättelser.

Pargas stadsfullmäktige reserverade förra året 1,2 miljoner euro i årets budget för markuppköp, men det hela präglades av stort hemlighetsmakeri och några detaljer kring hur pengarna skulle användas presenterades aldrig.

Enligt ÅU ska en del av den så kallade hemliga miljonen nu användas till markuppköp på Ernholm.

Staden har förhandlat med ett inhemskt konsortium som har visat intresse för att utveckla området och bygga ut det till en attraktiv boendemiljö för både fast bosatta och deltidsboende.

I pengar handlar det här om en investering på 30-50 miljoner euro och det kan handla om upp till 100 nya bostäder.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Åboland