Hoppa till huvudinnehåll

Bolt stannade kvar på öde stadion och hoppade längd – se jamaicanens skutt

Usain Bolt delar ut autografer efter segerloppet.
Usain Bolt delar ut autografer efter segerloppet. Usain Bolt delar ut autografer efter segerloppet. Bild: Martin Divisek / EPA / All Over Press Usain Bolt

Kortdistanslöparen Usain Bolt har i de senaste mästerskapen inte funnit motstånd på favoritdistanserna 100 och 200 meter. Efter säsongen lägger Bolt av men visade under sin avskedsturné prov på sina färdigheter i längdhopp inför den samlade journalistkåren.

Bolt har vunnit 13 av 14 möjliga mästerskapsguld sedan OS i Peking år 2008 på 100 och 200 meter. Den enda plumpen i protokollet är VM i Daegu år 2011 då Bolt blev diskvalificerad på 100 meter på grund av tjuvstart.

Den 30-årige jamaicanen avslutar friidrottskarriären efter säsongen och friidrottsstjärnans europeiska avskedsturné inleddes i Ostrava på onsdagskvällen. Bolt vann 100 meter på tiden 10,06 och gav efter tävlingen ett smakprov på hoppfärdigheterna.

Inför ögonen på ett stort antal journalister och en rätt så mörklagd stadion premierades Bolts skutt med applåder.