Hoppa till huvudinnehåll

Ralf Sjödahl vill bli stadsdirektör i Lovisa

Man sitter vid sitt skrivbord.
Ralf Sjödahl var tidigare kommundirektör i Pernå. Man sitter vid sitt skrivbord. Bild: YLE/Hanna Sihlman ralf sjödahl

Pernås före detta kommundirektör vill leda Lovisa. Ansökningstiden för stadsdirektörsjobbet går ut på fredag klockan 12, men två av de sökandes namn är redan kända.

Ralf Sjödahl är en av dem som tänker söka jobbet som stadsdirektör i Lovisa. När Yle Östnyland når honom per telefon klockan 14 på torsdagseftermiddagen har han ännu inte lämnat in sin ansökan, men han har för avsikt att göra det innan ansökningstiden går ut.

Ralf Sjödahl arbetade tidigare som kommundirektör i Pernå. Nu är han nyinvald i Lovisa stadsfullmäktige för Svenska folkpartiet.

Sitt beslut om att lämna in en ansökan fattade Sjödahl efter fullmäktiges aftonskola om den organisationsreform som är på kommande i Lovisa. Han anser att reformen saknar konkreti.

- Det handlar mest om lådor, säger Sjödahl. Det är ingen vits att klubba igenom sådant som varken har händer eller fötter.

Loviisan Sanomat var först med nyheten om att Ralf Sjödahl vill bli stadsdirektör i Lovisa.

Också Keskimäki vill bli stadsdirektör

Tiina Keskimäki har också meddelat att hon är intresserad av stadsdirektörsjobbet. Hon har redan lämnat in sin ansökan.

Keskimäki är Lovisas tidigare näringslivschef som blev uppsagd från sitt jobb. Efter det har hon fört en mångårig rättsprocess mot sin tidigare arbetsgivare.