Hoppa till huvudinnehåll

Polisrapport: Venus Williams ansvarig för dödlig bilkrasch

Venus Williams.
Venus Williams. Venus Williams. Bild: Yoan Valat / EPA / All Over Press Venus Williams

Tennisässet Venus Williams misstänks vara ansvarig för en bilolycka i Florida, där en man miste livet, uppger bland andra AFP och Reuters. Polisrapporten ska peka ut Williams som den skyldiga till olyckan.

Det var den 9 juni som olyckan var framme i småstaden Palm Beach Gardens i den amerikanska delstaten Florida. Williams hade enligt AFP saktat in mitt i en korsning och blivit påkörd av en annan bil, vars ena passagerare avled på grund av sina skador.

I polisrapporten, som publicerades under natten till fredag finsk tid, pekas tennisässet ut som ansvarig för olyckan. Enligt Reuters ska Williams ha kört mot rött ljus, enligt både den andra bilens förare och ett annat ögonvittne.

En passagerare i den andra bilen, den 78-årige Jerome Barson, skadade sig allvarligt och dog 13 dagar efter olyckan. Williams misstänks inte ha varit distraherad eller påverkad av rusmedel.

Tänker spela i Wimbledon

Williams advokat Malcolm Cunningham säger för Reuters att Williams tänker delta i Wimbledon, trots det dystra beskedet.

– Det är en olycklig situation och Venus skickar sina kondoleanser till familjen som miste en av sina käraste, säger Cunningham till Reuters.

Williams är rankad elfte i världsrankingen och är seedad som tia i Grand Slam-turneringen i Wimbledon.

Källor: AFP, Reuters