Hoppa till huvudinnehåll

Yle Vega fyller 20 år - skriv en ny låt för kanalen!

Händer uppsträckta som hjärtan på en konsert.
Vegas 20 år firas tillsammans med er som lyssnar. Kom med och skriv en låt om Vega! Händer uppsträckta som hjärtan på en konsert. Yle Vega,musik,Etermedium

Yle Vega fyller 20 år i höst. Vi efterlyser nu en nyskriven låt som beskriver Vega – känslan av ett liv! Vad betyder det för dig? Vad betyder radio och Vega för dig?

Vi vill tillsammans med dig hitta en nyskriven låt för vår gemensamma kanal. Proffs kommer att producera låten och den kommer att spelas i Yle Vega i höst. Du behöver alltså inte själv vara ett musikproffs för att vara med.

Skriv och komponera den nya Vegalåten!

Anvisningar och regler

Du kan delta på två olika sätt:

1. Skicka in en nyskriven låttext inom utsatt tid (1.7-5.8)

2. Skicka in en nyskriven låt med både text och musik inom utsatt tid (1.7-5.8)

Obs: Om du skickar in en ljudfil - skriv då också in din text i formuläret nedan.

Vi efterlyser uttryckligen en låt för Yle Vega. Den som i låtbidraget/demon uppträder med låten behöver inte vara den som slutligen uppträder/spelar in låten.

Yle förbehåller sig rätten att omarbeta den valda låten/låttexten för slutlig form. Den låt som vinner tävlingen produceras av musikproducent i samråd med den som skickat in låtbidraget och Yle.

Upphovsrätten till låtens text/och eller musik förblir hos låtskribenten. Det betyder att upphovsmakaren bland annat får ersättning då låten spelas på radio.

Yle Vega är villig att lösa in den vinnande låten av låtskribenten, om låtskribenten önskar sälja den. Det här förhandlar och avtalar Vega direkt med upphovsmakaren om.

Svenska Yle har rätten att använda det material som skickats in i samband med låttävlingen i övrig innehållsproduktion och marknadsföring på alla sina plattformar, till exempel i Yle Vega och på svenska.yle.fi.

Skicka ditt bidrag senast 5.8.2017. Tack!

registreringsbeskrivning

Frågor?
På frågor svarar Unni Malmgren, tv- och radiochef för Yle Fem, Yle Vega och X3M: e-post unni.malmgren@yle.fi, telefon 0400-129 430.

Texten uppdaterad den 12 juli kl.17.50 med information om att Yle Vega är villig att lösa in den vinnande låten.

Läs också

Nyligen publicerat - Vega

 • Kaj Kunnas: Hakuna matata strömmar starkt i mitt liv

  Kaj Kunnas om betydelsefull musik och tacksamhet i livet.

  Kaj Kunnas, tidigare sportjournalist, jobbade hela 27 år på Yle. Men efter att han drabbades av en hjärninfarkt lämnade han bolaget i mars 2017. Kaj berättar hur tacksam han är över livet efter sjukdomsanfallet och vilken musik som är betydelsefull för honom, både med koppling till privatlivet och det tidigare arbetslivet.

 • Dick Idman: Små grytor har också öron

  Om barn och hur de tolkar vuxenvärlden.

  Skådespelaren Dick Idman sommarpratar om smått och gott som hörts ur barns munnar. Exemplen är hämtade ur hans egen barndom, hans egna barns och andra barns barndom.

 • Hur väljs musiken till Yle Vega och Yle X3M?

  Amie Borgar berättar om musiken på Yle Vega och Yle X3M.

  Hur kommer det sig att en viss låt spelas en viss tid på radion och hur väljs det egentligen vilken musik som ska spelas? Det svarar Amie Borgar på. Hon är nytillträdd musikchef på Svenska Yle och ansvarar för musiken som spelas på Yle Vega och Yle X3M.

 • Lina Teir: We see you

  Lina Teir startade "we see you"-kampanjen i augusti 2016.

  Dagens sommarpratare Lina Teir startade "We see you"-kampanjen i augusti 2016. En sång, en demonstration och ett fotografi blev en hel kampanj i protest mot regeringens snäva flyktingpolitik.

 • Per Gessle var kommunalt anställd trubadur och väckte folk ur koma

  Per Gessles är den enda som haft tre karriärer samtidigt.

  Han är en musiknarkoman. Han har levt och andats musik sedan han var barn. Per Gessle är dessutom den enda artisten som har klarat av att hålla tre olika karriärer på gång samtidigt och han har lyckats med dem alla. I synnerhet om man ser på skivförsäljningen. Han startade med Gyllene Tider och då de gör sina comeback konserter så fyller de stora stadionarenor i bästa Springsteen stil.

 • Eivor Andersson: Om man inte vågar står man still

  Eivor Andersson sommarpratar om företagsledning och vägval.

  Eivor Andersson sommarpratar om företagsledning och vägval. Hon har varit vd i många stora svenska företag, som TUI, Ving och Coop. I sitt sommarprat berättar hon om ledarskap, företagskultur och hur det kan blåsa på toppen.

 • Framtiden blir grå och fylld med luft

  "I framtiden äter vi kikärter och ifrågasätter perfektionism

  När tiderna är sämre och vi känner oss pressade söker vi trygghet i det bekanta, till exempel husmanskost. När vi är tillfreds kräver vi nya, spektakulära matupplevelser. Den brittiske framtidsforskaren Morgaine Gaye försöker skapa prognoser för vad vi kommer att äta och hur vi vill uppleva ätandet i framtiden.

 • Filmrecension: Baby Driver – så bra att den borde vara bättre

  Sommarens snärtigaste actionmusikalaktiga biljaktsfilm.

  Baby Driver är berättelsen om en extremt begåvad ung chaufför som kör flyktbilen för bankrånare. Men är egentligen en snärtig och romantisk actionmusikal. Det är så bra att det är synd att det inte är ännu bättre.