Hoppa till huvudinnehåll

Yle Vega fyller 20 år - skriv en ny låt för kanalen!

Händer uppsträckta som hjärtan på en konsert.
Vegas 20 år firas tillsammans med er som lyssnar. Kom med och skriv en låt om Vega! Händer uppsträckta som hjärtan på en konsert. Yle Vega,musik,Etermedium

Yle Vega fyller 20 år i höst. Vi efterlyser nu en nyskriven låt som beskriver Vega – känslan av ett liv! Vad betyder det för dig? Vad betyder radio och Vega för dig?

Vi vill tillsammans med dig hitta en nyskriven låt för vår gemensamma kanal. Proffs kommer att producera låten och den kommer att spelas i Yle Vega i höst. Du behöver alltså inte själv vara ett musikproffs för att vara med.

Skriv och komponera den nya Vegalåten!

Anvisningar och regler

Du kan delta på två olika sätt:

1. Skicka in en nyskriven låttext inom utsatt tid (1.7-5.8)

2. Skicka in en nyskriven låt med både text och musik inom utsatt tid (1.7-5.8)

Obs: Om du skickar in en ljudfil - skriv då också in din text i formuläret nedan.

Vi efterlyser uttryckligen en låt för Yle Vega. Den som i låtbidraget/demon uppträder med låten behöver inte vara den som slutligen uppträder/spelar in låten.

Yle förbehåller sig rätten att omarbeta den valda låten/låttexten för slutlig form. Den låt som vinner tävlingen produceras av musikproducent i samråd med den som skickat in låtbidraget och Yle.

Upphovsrätten till låtens text/och eller musik förblir hos låtskribenten. Det betyder att upphovsmakaren bland annat får ersättning då låten spelas på radio.

Yle Vega är villig att lösa in den vinnande låten av låtskribenten, om låtskribenten önskar sälja den. Det här förhandlar och avtalar Vega direkt med upphovsmakaren om.

Svenska Yle har rätten att använda det material som skickats in i samband med låttävlingen i övrig innehållsproduktion och marknadsföring på alla sina plattformar, till exempel i Yle Vega och på svenska.yle.fi.

Skicka ditt bidrag senast 5.8.2017. Tack!

registreringsbeskrivning

Frågor?
På frågor svarar Unni Malmgren, tv- och radiochef för Yle Fem, Yle Vega och X3M: e-post unni.malmgren@yle.fi, telefon 0400-129 430.

Texten uppdaterad den 12 juli kl.17.50 med information om att Yle Vega är villig att lösa in den vinnande låten.

Läs också

Nyligen publicerat - Vega