Hoppa till huvudinnehåll

JyPK storskrällde mot guldfavoriterna – TPS kammade noll

Jutta Rantala, TPS träningar, våren 2017.
Jutta Rantalas TPS åkte på överraskande förlust mot JyPK. Jutta Rantala, TPS träningar, våren 2017. Bild: Yle/Janne Isaksson Turun Palloseura (fotboll),Jutta Rantala,tps

Det som skulle vara en lätt match för ligatvåan TPS blev istället en mardröm för Åbodamerna. Hemmalaget JyPK stod för en solid insats i 90 minuter – och besegrade mästarfavoriterna med 3–0.

TPS tappade sin plats som tabelletta i och med FC Honkas intygande seger över GBK på lördagen, men skulle med all sannolikhet knipa tillbaks tätplatsen då laget gästade JyPK på söndagen. Men hemmalaget kuvade sig inte.

Henna-Riikka Honkanen pangade in 1–0 för hemmalaget i den 18:e speliminuten och JyPK kopplade greppet om matchen. Före pausvilan hade Gentjana Rochi fört JyPK upp till 2–0.

Någon upphämtning av Åbodamerna blev det inte. TPS lyckades inte punktera JyPK-försvaret en endaste gång, samtidigt som Marika Ritvanen avrundade segersiffrorna till 3–0.

Segern var JyPKs femte för säsongen och laget ligger nu endast två poäng från en plats i den övre slutserien. TPS får däremot nöja sig med att stanna på andraplatsen i damligan – en poäng efter Esbos fotbollstolthet.

Ligatrean, och de regerande mästarna i PK-35 befäste däremot sin position i tätstriden. Ett mål av Kaisa Collin och en dubbelsalva av Olga Ahtinen räckte till för Vandalaget, som bortaslog Ilves med 3–1 i Tammerfors. Roosa Tuominen stod för hemmalagets enda fullträff.

Resultat, damligan i fotboll:

JyPK – TPS 3–0 (2–0)

Ilves – PK-35 1– 3 (1–1)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport