Hoppa till huvudinnehåll

Turkiet förbjöd Trans Pride-paraden i Istanbul

Deltagare i Istanbul Pride målar regnbågsfärger på en vägg i Istanbul den 24 juni 2017. En transflagga i ljusblått, ljusrött och vitt hänger i förgrunden.
Deltagare i Istanbul Pride målar regnbågsfärger på en vägg i Istanbul den 24 juni 2017. Deltagare i Istanbul Pride målar regnbågsfärger på en vägg i Istanbul den 24 juni 2017. En transflagga i ljusblått, ljusrött och vitt hänger i förgrunden. Bild: EPA/ERDEM SAHIN Prideparad,Turkiet,transperson,Istanbul Pride,transflagga

Myndigheterna i Turkiet förbjöd på lördagen Trans Pride-paraden i Istanbul. Enligt stadens guvernör förbjöds paraden som vill synliggöra transpersoners rättigheter eftersom Taksimtorget inte är en lämplig plats för marschen.

Dessutom säger myndigheterna att de inte fått en duglig tillståndsansökan för att ordna paraden.

Enligt myndigheterna arbetar de bara för den allmänna säkerheten.

Organisatörerna för Trans Pride-paraden meddelade via sociala medier att de kommer att ordna paraden på söndagen enligt planerna oavsett myndigheternas beslut.

Förra veckan förbjöd myndigheterna i Turkiet Prideparaden i Istanbul. Trots förbudet samlades människor ändå på Taksimtorget där polisen avfyrade gummikulor mot deltagarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes