Hoppa till huvudinnehåll

Vem är Alla tiders lärare? Tipsa oss!

- Jag mådde kanske inte så bra just då, jag var väldigt stressad och pressad och jag ville vara perfekt i alla läroämnen. Min lärare gav mig en bra väckarklocka att stressa ner lite, berättar Christoffer Strandberg om sin psykologilärare.

Vilka minnen har du själv om din lärare?

Vi har alla minnen om våra lärare och nu behöver vi din hjälp för att hitta Svenskfinlands mest legendariska lärare.

Vi samlar in dina tips och utgående från tipsen gör vi olika sorters innehåll av materialet under sommaren och hösten.

Vem har gjort ett oförglömligt intryck på dig? Har en lärare påverkat ditt val av yrke eller andra dina val i livet? Har din lärare undervisat både dig och dina barn? Vilken lärare är det som det berättas anekdoter om på klassträffar?

Läraren uppmuntrade mig ständigt genom att kräva lite mer av mig. Så om jag lämnade in något som hon tyckte att inte riktigt höll måttet så sa hon “du kan bättre” - och det kunde jag ju!― Bettina Sågbom-Ek
"Muskeli" kunde konsten att berätta så att man faktiskt lyssnade på vad han sa och jag minns att det var en och annan som fick något att fundera på när vi gick igenom ärftlighetsläran och lärde oss om hur ögonfärg nedärvs.― Susanna Sjöstedt
Vi lärde oss inte bara latin, utan också att respektera andra människor. Robert är en av de lärare jag sist kommer att glömma!― Signatur "Tacksam latinelev" i anslutning till artikel om latinläraren Robert Luther

Tipsa oss om vem du tycker är Alla tiders lärare!

Alla tiders lärare

Läs också