Hoppa till huvudinnehåll

Espoo United i ekonomisk knipa – löner och skulder obetalda

Espoo Uniteds spelare, hösten 2016.
Espoo United spelade i Mestis 2016-2017. Espoo Uniteds spelare, hösten 2016. Bild: Matti Raivio / All Over Press Espoo United

Enligt uppgifter som Yle Urheilu tagit del av har Espoo United inte klarat av att betala löner i juni. Dessutom har klubben stora skulder som inte heller är skötta.

Espoo Uniteds skuld på 100 000 euro till Blues Juniors har förfallit och nu försöker Blues Juniors driva tillbaka medlen med hjälp av rättsväsendet.

I juni ådrog sig Espoo United flera betalningsstörningar och för stunden har klubben betalningsuppmaningar för över 17 500 euro samt en skatteskuld på över 10 000 euro.

Juniorsamarbetet ett villkor

I april 2016 skrev klubben ett samarbetskontrakt med Blues Juniors, ett avtal som möjliggjorde för United att spela i Mestis säsongen 2016–2017. Enligt Mestis-licensen måste varje lag ha juniorverksamhet. Blues Juniors har verksamhet från B-juniorerna neråt.

Hoppa över Twitterpostning

Espoo United delgavs i maj en Mestis-licens för nästa säsong, och enligt de uppgifter som Yle Urheilu tagit del av är platsen i Mestis inte i fara. Men om klubbens ekonomiska problem fortsätter eller om samarbetsavtalet med juniorerna avbryts, kommer Ishockeyförbundets licenskommitté att ta upp Esboklubbens ärende på nytt.

Hoppa över Twitterpostning

I Espoo Uniteds organisation ingår Mestis-laget och FM-serielaget för damer i ishockey samt ett basketlag för både herrar och damer.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport