Hoppa till huvudinnehåll

Träningsvideo visar skillnaden: McGregor borde inte ha en chans mot Mayweather

Floyd Mayweather Jr. på en basketmatch.
Floyd Mayweather väntas vinna den efterlängtade drabbningen. Floyd Mayweather Jr. på en basketmatch. Bild: / All Over Press Floyd Mayweather,object type

Boxningsvärldens mest penningstinna match går av stapeln den 26 augusti i Las Vegas när Floyd Mayweather drabbar samman mot Conor McGregor i något som kallas för 180-miljonersdansen. Mayweather anses vara solklar favorit.

Allt sedan det blev klart att matchen blir av har det spekulerats om utgången.

Mayweather: oslagbar proffsboxare som vunnit alla sina 49 matcher.

McGregor: MMA-stjärna med 21 vinster och tre förluster på bältet.

En av dem som anser att Mayweather kommer att sopa golvet med McGregor är proffsboxaren Manny Pacquiao som uttalar sig på Yahoo Sports.

– Floyd Mayweather kommer att vinna för att det är boxningsregler som gäller. Jag tror inte att McGregor kan utmana i ren boxning. Jag hoppas det inte blir en tråkig match, vi får se.

Enligt Pacquiao kommer McGregor de facto att vara chanslös. Mayweathers försvar är för stabilt och han är för snabb för irländaren. Dessutom har den 40-årige Mayweather ett otroligt starkt anfall.

– Han kan inte få in ett ordentligt slag på Mayweather, hur skulle han kunna det? Han har ingen professionell erfarenhet av boxning, säger Pacquiao.

Enligt en webbgallup som Boxing Kingdom gör på Twitter tror 77 % på Mayweather och 23 % på McGregor. Hoppa över Twitterpostning

MMA-fanatikern Joe Rogan anser likväl att reglerna är avgörande:

– Mayweathers chans att vinna över McGregor i boxning är över 90 %, men i en MMA-match vore McGregors segerchans närmare 100 %, säger Rogan i ett Youtubeklipp.

Den här videosnutten visar kanske bäst skillnaden mellan herrarna vad boxning och boxningsstil – och inte minst tempo – beträffar: Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport