Hoppa till huvudinnehåll

Uppgifter: Stjärnmålvakten Donnarumma gör kovändning och förlänger med Milan

Gianluigi Donnarumma firar med knutna nävar.
Gianluigi Donnarumma är en av världens mest lovande spelare. Gianluigi Donnarumma firar med knutna nävar. Bild: imago/MIS/ All Over Press Gianluigi Donnarumma

Tidigare i juni rapporterades det att Gianluigi Donnarumma hade bestämt sig för att lämna fotbollsklubben AC Milan. Nu skriver Sky Sports att superlöftet förlängt – och får en utköpsklausul på 100 miljoner euro.

Donnarumma är bara 18 år gammal, men redan ordinarie i AC Milan. I fjol debuterade han för Italiens landslag som den yngsta målvakten någonsin.

Storlöftet retade upp Milan-supportrarna i juni. Donnarumma uppgavs ha tackat nej till en förlängning med Milan – och blev överöst av fejksedlar i U21-EM. Han fick öknamnet ”Dollarumma”.

Tackade nej till PSG:s jättebud

Frågan är om rykteskarusellen inte var ett förhandlingstrick av agenten Mino Raiola, som är känd för att göra allt för att förbättra sina spelares villkor och löner.

Enligt Italienska Sky Sports har Donnarumma skrivit på ett femårigt kontrakt och kommer att tjäna sex miljoner euro per år. Det betyder en veckolön på runt 115 000 euro.

Donnarumma ska ha blivit erbjuden mer än dubbelt så mycket av franska PSG.

Enligt Sky Sports-journalisten Fabrizio Romano innehåller kontraktet en utköpsklausul på 100 miljoner euro om Milan spelar i Champions League. Annars är summan 50 miljoner euro.

Läs också