Hoppa till huvudinnehåll

Lotta Lepistö etappsegrare i Giro Rosa

Lotta Lepistö under OS i Rio.
Lotta Lepistö var på hugget under den sjätte etappen (arkivbild). Lotta Lepistö under OS i Rio. Bild: Lehtikuva Sport,idrott,Lotta Lepistö

Lotta Lepistö vann den sjätte etappen av Giro Rosa, damernas motsvarighet till Giro d’Italia. Lepistö var snabbast i spurtuppgörelsen på upploppet.

Lepistö vann knappt för USA:s Coryn Rivera och värdnationens Giorgia Bronzini.

– Jag fick kämpa upp för den sista klättringen och körde sedan om åkare på vägen ned. Jag tog risker. De sista 600 metrarna var det plant och jag fick en bra plats vid Riveras bakhjul, säger Lepistö till FNB.

Lepistö deltar i Giro Rosa för första gången och etappsegern smakade bra. Segern var Lepistös sjunde under den internationella proffskarriären. Segern i loppet Gent-Wevelgem i mars är enligt Lepistö karriärens viktigaste, men hon värdesätter också dagens etappseger högt.

– Speciellt med tanke på alla motgångar, säger Lepistö med hänvisning till virussjukdomen hon tampades med under slutet av våren.

– Jag fick lov att backa, vila. Och det var bra att jag vilade, jag tog stressfritt. Och nu fick jag socker på såren, eller hur ska man säga.

Holländskan Anna van der Breggen toppar sammandraget. Lotta Lepistös chanser till en framskjuten placering har grusats. Hon ligger på 84:e plats och differensen till van der Breggen är över 17 minuter.

Fyra etapper återstår av Giro Rosa. Den tionde och sista etappen körs på söndagen.
Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport