Hoppa till huvudinnehåll

Elfte segern på touren för Kittel – starkast i hård spurtkamp

Marcel Kittel firar etappseger.
Marcel Kittel firar etappseger. Marcel Kittel firar etappseger. Bild: Robert Ghement / EPA / All Over Press Tour de France,Marcel Kittel

Marcel Kittel visade ännu en gång vilken duktig spurtare han är när han för elfte gången vann en etapp på Tour de France, Frankrike runt på cykel.

Tysken, som även vann söndagens etapp, var starkast på slutet av den flacka sjätte etappen mellan Vesoul och Troyes på torsdagen. Närmast bakom sig i spurten hade han tisdagens etappvinnare Arnaud Démare, Frankrike, och Andre Greipel, Tyskland.

Britten Chris Froome, som är ute efter tredje raka totalsegern, behåller sin totalledning, tolv sekunder före Skykollegan och landsmannen Geraint Thomas.

Cas sa nej till Sagans överklagan

Efter uteslutningen ur Tour de France vädjade Peter Sagans stall på torsdagen till Cas, idrottens skiljedomstol, om att den skulle titta på händelsen. Hoppet var att cyklisten skulle få komma tillbaka till touren.

Men Cas avslog stallets överklagan.

Den slovakiske världsmästaren Peter Sagan kastades ut ur Tour de France efter att tävlingsledningen ansett att det var han som låg bakom en allvarlig krasch under den fjärde etappen.

Bora-Hansgrohe, Sagans stall, lämnade in en protest som avslogs - men gav inte upp där. Stallet bad idrottens skiljedomstol, Cas, att titta på fallet. Det hjälpte dock inte, Cas valde att avslå begäran.

I kraschen satte Peter Sagan ut en armbåge som gjorde att britten Mark Cavendish brakade in i staketet och skadades så allvarligt att han tvingades bryta touren.

Text: FNB-TT