Hoppa till huvudinnehåll

Flaskor kastas mot polis i Hamburg - polisen svarar med vattenkanoner

Polisen i Hamburg tar till vattenkanoner mot demonstranter.
Polisen i Hamburg tar till vattenkanoner mot demonstranter. Polisen i Hamburg tar till vattenkanoner mot demonstranter. Bild: EPA/Ronald Wittek Hamburg,demonstrationer (samhälleliga händelser),G20

Den tyska polisen har använt sig av vattenkanoner och pepparsprej mot demonstranter i Hamburg. Demonstranterna rapporteras ha kastat flaskor och andra föremål mot kravallpolisen.

De 500 demonstranterna som kastade föremål och betedde sig våldsamt har skingrats.

Demonstrationerna sker i samband med G20-mötet som kör igång i morgon.

Demonstranterna kommer från flera olika håll i Europa. Enligt dem har G20 misslyckats med att lösa många problem som hotar världsfreden.

Svartklädda, maskerade demonstranter bildar en "kedja" framför polisen i Hamburg.
Svartklädda, maskerade demonstranter bildar en "kedja" framför polisen i Hamburg. Svartklädda, maskerade demonstranter bildar en "kedja" framför polisen i Hamburg. Bild: EPA/Carsten Koall Hamburg,G20,demonstrationer (samhälleliga händelser)

Demonstrationen kallas "Welcome to Hell" av de anti-kapitalistiska grupperna som har organiserat den.

Demonstranter drabbar samman med polisen i Hamburg.
Polisen och demonstranterna drabbar samman. Demonstranter drabbar samman med polisen i Hamburg. Bild: EPA/Carsten Koall Hamburg,G20,demonstrationer (samhälleliga händelser)

Polisen har räknat med ungefär 10 000 demonstranter. Enligt säkerhetsbedömningar kan upp till 8 000 av dem vara våldsbenägna.

Poliserna i Hamburg är 20 000 till antalet.

Brandmän i Hamburg släcker en brinnande bil som fattat eld i samband med demonstrationerna i Hamburg inför G20-mötet.
Brandmän i Hamburg släcker en brinnande bil som fattat eld i samband med demonstrationerna i Hamburg inför G20. Brandmän i Hamburg släcker en brinnande bil som fattat eld i samband med demonstrationerna i Hamburg inför G20-mötet. Bild: EPA/Friedemann Vogel Hamburg,G20,demonstrationer (samhälleliga händelser)

Artikeln uppdaterad 6.7.2017 klockan 21.45 med informationen om att de våldsamma demonstranterna har skingrats.

Artikeln uppdaterad 6.7.2017 klockan 22.42 med bilder.

Källor: Reuters

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Utrikes