Hoppa till huvudinnehåll

Tomic och Medvedev straffas efter osportsliga utbrotten – får rejäla böter

Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev får punga ut ordentligt. Daniil Medvedev. Bild: imago/PanoramiC/All Over Press Daniil Medvedev

Två herrspelare straffas för osportsligt uppträdande i Wimbledons grand slamturnering. Internationella tenniförbundet ITF bötfällde Bernard Tomic med 13 200 euro och Daniil Medvedev med 12 700 euro.

Australiern Tomic sade att han var "uttråkad" i förlustmatchen mot Mischa Zverev. Under presskonferensen medgav Tomic att han kallat in sin tränare trots att han inte var skadad. Syftet var att få motståndaren ur balans. ITF straffade honom genom att ta en kännbar del av hans prispengar på 40 000 euro.

Den ryske spelaren Medvedev å sin sida väckte förargelse när han kastade slantar mot domaren efter att han förlorade emot belgaren Ruben Bemelmans i andra omgången.

Medvedev förlorade tålamodet med domaren Mariana Alves och krävde att hon skulle bytas ut. Det gick juryn inte med på och efter matchen grävde Medvedev fram sin plånbok och kastade slantar i domarens riktning.

– Det var en lång match och det var verkligen hett. Jag var frustrerad och menade inget med det där. Jag ber om ursäkt, sade Medvedev.

– Det var verkligen dumt av mig, jag menade inte det (att domaren var mutad).

Medvedev tjänade 65 000 euro på att gå till andra omgången.

Text: FNB