Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: Hur snabbt gick det i Ugglas kalsonger och vem är Red Rocker?

Magnus Uggla i Musiktestet med logo.
Hur snabbt kilade det i flanellen? Magnus Uggla i Musiktestet med logo. Bild: All Over Press / Mattias Hellstr / IBL Bildbyrå Magnus Uggla

Här är den – Yle Vegas pop/rockfrågesport!

Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter jobbet på puben runt hörnet?

Vid rätt svar markeras ditt svar genast med grönt. Ett felaktigt svar blir rött och då markeras det rätta svaret med fet stil.

Varje fredag kommer 10 nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi. Ämnesområdena rör sig inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

Rock’n’roll! Eller något. Lycka till!

Vilket tv-program förknippas med sången “Hoppa på”?

I vilken av Madonnas musikvideor spelar hon en strippa som blir beundrad av äldre och yngre herrar på en gammaldags peepshow?

Vilket band ser vi på bilden? De kom från Los Angeles och storhetstiden var under glam rock-eran på 80-talet. De är kända för låtar som Lay it down, What you give is what you get och Round and round.

På hur många sekunder gick det för Magnus Uggla i kalsongerna i hans hit från 1993?

Gissa skivan! Vilket skivkonvolut presenterar Molly, 4 år? Klicka på rutan för att se hennes teckning och höra henne berätta om bilden. Efter fråga 10 kan du jämföra teckningen med originalpärmen.

Vilket band brände 1994 upp en miljon pund i kontanter i en brasa?

Vilken amerikansk rockare älskar färgen rött och brukar kallas “The Red Rocker”?

En känd kvinnlig modell och skådespelare med nära band till The Rolling Stones gick bort den 13 juni i år. Vem var det?

Vilken tysk eurodance-grupp hade 93-94 hitarna “Get-A-Way” och “No More (I can´t stand it)?

Rudolph Valentino var en av stumfilmens starkaste stjärnor. Hans kändaste filmroll torde vara i filmen “Shejken” från 1921 men få vet om att han utmärkte sig som sångare också. Det existerar endast två ljudupptagningar av hans röst från 1923. Men vad är anmärkningsbart med dessa inbandningar?

Gissa skivan – originalpärmen

Här nedan kan ni se Mollys teckning från fråga 5 jämfört med originalomslaget. Dra bildens högra kant mot vänster för att se den rätta konvolutbilden.

Mollys vinyl 10 RHCP AMollys vinyl 10 RHCP B
Bild: Lasse Grönroos, -

Mollys vinyler finns samlade på Yle Arenan.

ROCKPOLISERNA:

Vill du snacka allmänt eller specifikt om musik med likasinnade individer? Kolla då in vår Facebook-grupp Rockpoliserna! Vi vill höra folkets röst! Du kan tipsa om musiknyheter, gigs, ny eller gammal musik. Bra eller dålig, ingen skillnad så länge det är kul att käbbla om saken! De aktivaste debattörerna kan till och med få en egen Rockpolis-badge!

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje