Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall om Brøndby: En sak är säker, det kommer att vara väldigt högt tempo

Teemu Pukki firar ett mål.
Teemu Pukki siktar på att göra mål mot VPS. Teemu Pukki firar ett mål. Bild: Liselotte Sabroe / All Over Press Teemu Pukki

På torsdag inleder VPS sin jakt på nästa skalp i fotbolls-Europa. Brøndby och Teemu Pukki kommer att bjuda Vasalaget på tufft motstånd. Vi ändrar ingenting stort i vår uppladdning, sade Sebastian Strandvall till Yle Sporten.

Brøndby inleder ligasäsongen nästa veckas söndag genom att möta Midtjylland. Förra säsongen slutade klubben tvåa. Vann gjorde lokalkonkurrenten FC København.

Strandvall säger sig ha viss koll på de blågula.

– Jag har sett ett par matcher i slutet av förra säsongen i danska ligan och har lite koll den vägen.

Sebastian Strandvall
Sebstian Strandvall blickar vidare. Sebastian Strandvall Bild: Yle Sebastian Strandvall,Vaasan Palloseura,fotboll,sportmagasinet

Vi känner till tränaren

Den danska klubben tränas av tysken Alexander Zorniger som har tränat laget i ett år.

– Sedan känner vi till deras tränare, hans stil. Han jobbar på ungefär samma sätt som våra tränare. De är väldigt noggranna i vad de håller på med.

VPS lär också ha koll på Brøndbys stjärnanfallare Teemu Pukki. Förra säsongen var finländaren tvåa i skytteligan i Danmark med 20 mål.

Högt tempo i Köpenhamn

VPS inleder den andra omgången i Europa League-kvalet på bortaplan torsdagen den 13 juli.

– En sak är säker: det kommer att vara väldigt högt tempo, framför allt i Danmark.

Ledig lördag

Brøndby gästar i sin tur Vasa den 20 juli.

– Förberedelserna börjar om en halv timme. Vi har lite återhämtande träning på gymmet på hotellet. Vi flyger hem först på eftermiddagen. Vi hinner återhämta oss lite och få igång blodcirkulationen igen, sade Strandvall till Yle Sporten på fredagsförmiddagen

– Vi har en dag ledigt, på lördagen. Jag tror att vi redan på tisdag reser till Köpenhamn. De har väl bokat här under frukosten, om det inte redan var bokat. Annars förbereder viss oss på helt normalt sätt. Vi ändrar ingenting stort i vår uppladdning.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport