Hoppa till huvudinnehåll

Västnyländsk poddfredag: Gnäll rätt, inte på Facebook

Y-tåg på Karis järnvägsstation
Y-tåget slutade gå till Karis i mars år 2016. Y-tåg på Karis järnvägsstation Bild: Yle / Linus Westerlund lokatåg

Västnylands långsammaste man Larson Österberg diskuterar gnäll på sociala medier tillsammans med Pia Polsa i podden Slowcity Podcast.

Polsa jobbar som lektor i marknadsföring vid Svenska handelshögskolan i Helsingfors. Hon har pendlat från Karis till huvudstaden i 13 år.

Österberg och Polsa tar tag i den ökända västnyländska kulturen om att klaga och gnälla på sociala medier. Som exempel tas försenade tåg.

- Då reagerar man med att knäppa en bild som man lägger ut på Facebook, säger Larson Österberg.

Annette Ström och Larson Österberg diskuterade kulturbevakning i Västnyland.
Larson Österberg tar upp klagomål och gnäll i det senaste avsnittet av sin podd. Annette Ström och Larson Österberg diskuterade kulturbevakning i Västnyland. Bild: Yle/ Bubi Asplund Kultur,diskussioner,debatt,Västnyland,Raseborg,ström annette

- Man borde säga rakt till personen eller företaget som är ansvarigt. Min man pendlade till Kilo i Esbo och varje gång han missade förbindelsetåget i Alberga klagade han till VR. Och det fungerade.

Pia Polsa tar Y-tåget som exempel. Hon beskyller lokala medier och folk på sociala medier för att förvränga sanningen.

- Mina kolleger i Helsingfors undrade hur jag alls kom till huvudstaden när Y-tåget slutade gå. Åbotåget går ju fortfarande till Helsingfors, men ingen berättade om det så alla trodde tågen upphört gå helt och hållet, säger Polsa.

Pia Polsa från Hanken
Pia Polsa lär ut bland annat finsk affärskultur vid Hanken i Helsingfors. Pia Polsa från Hanken Bild: Claudia Rybin/Yle myteriet,Svenska handelshögskolan

Pia Polsa menar att bostadspriserna i regionen sjunker eftersom ingen vill flytta hit när det kan uppfattas att förbindelserna är dåliga.

- Och VR förlorar kunder när folk tror att det inte går tåg. Och då försvinner det flera tågturer. Så med sådan här rapportering skjuter man sig själv i foten, säger Polsa.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland