Hoppa till huvudinnehåll

Calmejane undvek katastrof och vann åttonde etappen

Lilian Calmejane med händerna i luften då han korsar mållinjen
Lilian Calmejane vann den åttonde etappen. Lilian Calmejane med händerna i luften då han korsar mållinjen Bild: imago/Sirotti/ All Over Press cykel,Tour de France,Lilian Calmejane,sport

Fransmannen Lilian Calmejane var nära en katastrof men lyckades ändå vinna en etapp för första gången i cykelklassikern Tour de France på lördagen.

24-åringen Calmejane drabbades av kramper då fyra kilometer återstod av den åttonde etappen som gick från Dole till Station des Rousses. Han lyckades övervinna kramperna och körde i mål 37 sekunder före nederländaren Robert Gesink.

– Det är stort, jag kan knappt tro det. Det här är allt jag någonsin drömt om, säger Calmejane, som gör sitt andra år som proffs och är med i Tour de France för första gången.

– Fyra kilometer före slutet fick jag kramp varje gång jag sträckte ut benet och det var inte långt från katastrof. Men det var min dag i dag.

Calmejane slog till i den sista klättringen på etappen då nästan 20 kilometer återstod. Han och fyra andra bröt sig loss från huvudgruppen.

Regerande mästaren Chris Froome fortsätter i ledning trots lite drama kring 50 kilometer före målet, då att han cyklade av vägen i en nerförsbacke.

Text: FNB