Hoppa till huvudinnehåll

Falkens dominans fortsätter – fjärde raka guldet

Sandra Eriksson, Karin Storbacka, Nathalie Blomqvist och Zenitha Eriksson
Sandra Eriksson, Karin Storbacka, Nathalie Blomqvist och Zenitha Eriksson. Sandra Eriksson, Karin Storbacka, Nathalie Blomqvist och Zenitha Eriksson Bild: Lehtikuva friidrott,Sandra Eriksson,Karin Storbacka,Zenitha Eriksson,nathalie blomqvist

Inget kan stoppa IK Falkens damer på 4 x 800 meter. Sandra Eriksson, Karin Storbacka, Nathalie Blomqvist och Zenitha Eriksson såg till att föreningen tog sitt fjärde raka guld.

Guld 2014, 2015, 2016 och nu även 2017. IK Falkens damer är en bekant syn högst upp på prispallen då det vankas stafett-FM och 4 x 800 meter.

I år ställde föreningen upp med laget Sandra Eriksson, Karin Storbacka, Nathalie Blomqvist och Zenitha Eriksson och tog en överlägsen seger. Zenitha Eriksson förde laget i mål på tiden 8.48,97 och Falken vann med drygt 14 sekunder före Jyväskylän Kenttäurheilijat.

– Det kändes helt okej, jag var lite ovan och hade svårt att hitta rätt tempo. Vi sprang för segern idag, sa Sandra Eriksson som gjorde sin första tävling för säsongen då hon löpte den första etappen.

Stafetten avgjordes på den andra etappen då Karin Storbacka drog upp en lucka på några sekunder till de andra lagen.

– Jag är positivt överraskad. Jag har haft problem med allergi den senaste veckan och jag skulle knappast ha tävlat om det varit individuellt. Det här är en av sommarens höjdpunkter, sa Storbacka till Yle.

Bronset gick till Turun Urheiluliitto.

Överraskande guld till Åland

På herrarnas 4 x 800 meter blev det också guld för Falken. Christoffer Envall, Jimmy Finnholm, Ville Borgmästars och Simon Haglund vann närmast före Lahden Ahkera.

På 3 x 800 meter i klassen damer 19 år blev det en överraskande seger för IF Åland som vann med nästan fem sekunder före Turun Urheiluliitto. I det vinnande laget löpte Anni Nylund, Hannah Helin och Maria Söderlund.

– Jag trodde verkligen inte det här, sa Anni Nylund till Yle efter tävlingen.

Hoppa över Twitterpostning

Samtliga resultat från stafett-FM i Tammerfors hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport