Hoppa till huvudinnehåll

Bottas: Bästa starten i mitt liv

Valtteri Bottas firar seger
Valtteri Bottas fick jubla i Österrike. Valtteri Bottas firar seger Bild: AFP / Lehtikuva Formel 1,Valtteri Bottas,bottas

Valtteri Bottas kom som skjuten ur en kanon när starten gick i Österrikes GP. Han drog direkt ifrån Sebastian Vettel men pressades ordentligt av VM-ledaren på de sista varven.

Valtteri Bottas hade ett perfekt veckoslut i Österrike. Han var snabbast i kvalet och vann även tävlingen. Bottas gjorde en alldeles lysande start och ryckte direkt ifrån de övriga i fältet.

– Det var den bästa starten i mitt liv, jag var riktigt med på noterna, sa Bottas på prispallen efter loppet.

Bottas är snabb i starten
Bottas var snabb i starten. Bottas är snabb i starten Bild: EPA/CHRISTIAN BRUNA Formel 1,Valtteri Bottas,Sebastian Vettel,sport

Vettel: Skulle ha behövt ett varv till

Trots att Bottas ledde med några sekunder under hela tävlingen så blev det riktigt spännande på slutet. Sebastian Vettel hämtade in försprånget och var riktigt nära på det sista varvet.

– Det var lite dejavu från tävlingen i Ryssland. Jag hade problem med ett backdäck i slutet av tävlingen och det gjorde det svårt, sa Bottas.

– Det blev tajt på slutet. Valtteri hade problem men jag skulle ha behövt ett varv till för att vinna, sa Vettel.

"Älskar varje sekund"

För Bottas var det här tredje raka pallplatsen. Han slutade tvåa både i Azerbajdzjan och i Kanada. Bottas ligger trea i VM-serien och har 15 poäng upp till Lewis Hamilton på andra plats.

– Det är bra att få poäng och det är mycket kvar av säsongen. Vi utvecklas fortfarande och vi tror att det kan räcka hela vägen. Jag älskar varje sekund av det här, sa Bottas.

Sebastian Vettel leder nu VM-serien med 20 poäng före Lewis Hamilton.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport