Hoppa till huvudinnehåll

Miss i Markkanens debut – namnet felskrivet på skjortan

Lauri Markkanen skjuter bollen mot korgen.
Lauri Markkanen förbereder sig för sin första säsong som proffs. Lauri Markkanen skjuter bollen mot korgen. Bild: All Over Press. Lauri Markkanen,basketboll

Det är inte alltid så lätt det här med att få alla namn rätt. Det fick Lauri Markkanen erfara – ett lustigt minne från proffskarriärens början – i sin första officiella sommarligamatch med Chicago Bulls.

På ryggsidan av hans första proffsskjorta stod det nämligen Markkenan, A och E hade bytt plats i namnet.

– Jag märkte det nog genast på hotellet när jag fick skjortan, sade Lauri Markkanen till ESPN efter öppningsmatchen i sommarligan där Chicago Bulls förlorade mot Dallas Mavericks med siffrorna 75–91.

– Jag visste inte vem jag skulle vända mig till så jag bara gick ut på plan och killarna märkte det.

Ville inte visa bar överkropp

I nästa match som spelas i Las Vegas på måndag eftermiddag lokal tid lär Markkanen ha på sig en skjorta med rätt namn. Fast det kunde han ha haft redan i slutet av öppningsmatchen mot Dallas.

– De gav mig en rättstavad skjorta inför tredje kvarten men jag ville inte byta den på bänken. På måndag har jag nog säkert rätt skjorta på mig, sade Markkanen.

På ESPN:s webbplats berömde Kris Dunn sina nye 20-årige finländska lagkamrat.

– Fin spelare. Han kan sänka sina kast, han kan springa med bollen och han kan bygga upp spelet. Bara han får lite mera styrka så blir han jättebra.