Hoppa till huvudinnehåll

Protesterna i Hamburg fortsatte under natten till söndagen

G20-demonstranter vid området Schanzenviertel i Hamburg står vid brinnande barrikader med ett stort rökmoln som stiger upp i luften.
20-demonstranter vid området Schanzenviertel i Hamburg står vid brinnande barrikader. G20-demonstranter vid området Schanzenviertel i Hamburg står vid brinnande barrikader med ett stort rökmoln som stiger upp i luften. Bild: EPA/FILIP SINGER Hamburg,G20,demonstrationer (samhälleliga händelser),protester,Schanzenviertel

Trots att G20-mötet avslutades på lördagen fortsatte protesterna kring mötet som ordnades i Hamburg. Protesterna inleddes på torsdagen men har blivit lugnare på söndagsmorgonen.

Enligt polisen har en del av demonstranterna bland annat tänt eld på bilar.

En del av demonstranterna kastade molotovcocktails mot fordon. Polisen har använt tårgas och vattenkanoner mot demonstranterna.

Sammanlagt har 143 personer gripits i samband med protesterna och 213 poliser har skadats hittills. Det är ännu oklart hur många demonstranter som skadats.

Efter att G20-mötet avslutats samlades demonstranterna i området Schanzenviertel. Enligt tidningen Die Welt har protesterna ändå blivit lugnare under söndagsmorgonen medan städandet av gatorna fortsätter.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes