Hoppa till huvudinnehåll

Jaros nya chefstränare: ”Spelarna har inte hittat varandra”

Spelare för Jaro
Reser sig Jaro under Calle Löfs ledning? Spelare för Jaro Bild: YLE/Chanette Härus Österbotten,Jakobstad,FF Jaro,fotbollsträning,fotbollsspelare,Bli skadad,Skadad person

FF Jaros nya chefstränare Calle Löf beskriver sin uppgift som en utmaning i positiv bemärkelse. Hans första prioritet är att få fason på Jaros försvarsspel.

Det föga överraskande beskedet kom i eftermiddags. Jaro och chefstränaren Kristian Heames går skilda vägar.

Heames fall blev de usla resultaten. Förlusten mot Grankulla IFK i söndags var droppen.

De förväntningar som fanns kring Jaro inför säsongen har bytts ut mot ett nervöst sneglande mot nedflyttningsstrecket. För närvarande är Jakobstadslaget tre poäng före nästjumbon Grankulla IFK.

– Det är många småsaker som har lett till att vi befinner oss i den här situationen. Individuellt sett så har vi mycket bra spelare i truppen. De har inte riktigt hittat varandra och en gemensam spelidé. Det är den största orsaken, säger Calle Löf till Yle Sporten.

Tuff fortsättning på säsongen

Löf får en tuff inledning på sin sejour som chefstränare. Jaros kommande motståndarna hör till det absoluta toppskiktet i fotbollsettan.

På lördagen tar man sig an Honka i Esbo, medan KPV och TPS gästar Jakobstad veckan därpå under Jakobs dagar.

– Vi siktar inte in oss på oktober utan tar en sak i taget och spjälker upp det i delmål. Nu har vi tre intressanta matcher framför oss. Vårt mål är att genomföra de matcherna på ett bra sätt till att börja med, säger Löf.

Försvarsspelet i fokus

Calle Löf sticker inte under stol med att det finns mycket att jobba på. Under de första träningspassen ligger fokus på defensiven.

– Vi ska hitta en gemensam melodi i försvarsspelet. Vi försöker träna på ett sådant sätt att motståndarna skapar så få målchanser mot oss som möjligt i de här tre närmaste matcherna. Där börjar processen, sen jobbar vi vidare med resten.

”Ser fram emot den första träningen”

Jaros nya lots diskuterade läget med spelartruppen i eftermiddags. Att något var på gång kom inte som en överraskning för dem.

– De flesta har varit i den här situationen förr. Jag tror att vissa av dem kunde förvänta sig någon typ av förändring. De tog emot beskedet på ett bra sätt och ser fram emot att börja ta poäng.

Hur känner du dig inombords nu när du tillträtt som chefstränare?

– Det känns som en utmaning i positiv bemärkelse. Det finns mycket att jobba på. Både för staben och för spelarna. Jag ser fram emot att dra första träningen i morgon och tilsammans med spelarna börja gå igenom hur vi ska vända på trenden, säger Löf.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport