Hoppa till huvudinnehåll

Tron, värderingarna och jakten på den rätta

I andra säsongen av Tro, hopp och kärlek följer vi två präster, en pastor och en diakon i deras sökande efter den stora kärleken. Tillsammans med programledare Mark Levengood får vi följa dem i deras vardag, i deras församlingar och i deras sökande efter den rätta.

Under några intensiva veckor kommer de att dejta en rad olika singlar. De tvingas utmana sig själva och sina värderingar i jakten på den stora kärleken. Det blir skratt, lite gråt och mycket kärlek.

Vi träffar diakonen Daniel (32) som är adopterad från Sri Lanka och har vuxit upp i Umeå. Han är modemedveten och skicklig kock men har aldrig haft en riktig relation.

Kristina (43) träffar vi ute i på Värmdö där hon jobbar som präst. Hon har en dotter på tre år och är full av livsglädje. Nu söker hon en rejäl man som inte är för "vek och filosofisk".

Filip (32) är frikyrkopastor som sedan sju år bor i Malmö. Gudstjänsterna håller han i sitt eget vardagsrum och han jobbar också som väktare. Han har varit singel hela sitt liv, ja faktiskt inte ens kysst någon, men är nu beredd på det äventyr som serien innebär.

Sist men inte minst har vi prästen Jessica (46) som bor i Landskrona och har fyra barn i åldern 10 - 20 år. Hon är nyligen prästvigd och har tidigare jobbat som teaterregissör, skådespelare och är även utbildad sexability-coach.

Orginaltitel: Tro, hopp och kärlek (Säsong 2 / Sverige)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: SVT / Nordvision

 • Frågan om presidentvalet dominerar KD-kongress

  Ska KD ha en egen presidentkandidat eller inte?

  Ska Kristdemokraterna ha en egen presidentkandidat eller inte? Den frågan verkar dela de partiaktiva. På partikongressen som börjar i Seinäjoki i dag ska partiet fatta beslut i saken.

 • Hotell och taxibilar hjälper turister

  Gratis taxi för turister som vill bort från attackområdet.

  Taxichaufförer har erbjudit turister gratisresor för att komma bort från området kring La Rambla, där terrorattacken skedde på torsdag eftermiddag. Också hotellen har hjälpt turister och upplåtit rum för dem som inte har kunnat ta in på sina egna hotell.

 • Terrorexpert: Det har funnits en hotbild

  Naturligt att det utreds som terrorbrott, menar expert.

  Spanien har under en längre tid haft en ganska stark hotbild av jihadistiska terrordåd, säger Hans Brun, terrorforskare vid svenska Försvarshögskolan, med anledning av att ett fordon kört in i människor på turiststråket La Rambla i Barcelona.

Läs också