Hoppa till huvudinnehåll

Västnylänningar på Allsång på Skansen

Kjell-Åkez of Finland
Kjell-Åkez of Finland leder en allsång på Allsång på Skansen 11.7. Kjell-Åkez of Finland Bild: Vive Nyström Niklas Rosström,Allsång på Skansen,kjell ekholm

Västnyländska Kjell-Åkez of Finland skickade på skoj in sitt bidrag till SVT:s allsångstävling och kammade hem vinsten. På tisdag 11.7 får de leda en allsång i det populära nöjesprogrammet Allsång på Skansen.

Kjell-Åkez of Finland, som består av Kjell Ekholm, Niklas Rosström och Henrik Bäckström startade orkestern som en rolig grej för 15 år sedan. Under åren har de haft mycket spelningar och bland annat turnerat runt om i Sverige. Men den senaste tiden har de legat lågt.

På skoj bestämde de sig för att, med mobiltelefon, spela in en rolig video i regniga Ekenäs, en inspelning som inte var helt gratis.

Mitt när vi spelade in videon så ser vi att polisen kommer och ger böter.― Niklas Rosström

Henrik hade, i all iver, parkerat sin bil på övergångsstället och mitt i allt dök polisen upp.

- När vi spelade in videon så ser vi att polisen kommer och ger böter. Så det här tog vi med i videon, och det var säkert det som gjorde att det blev så roligt, säger Niklas Rosström.

Trion hade inte väntat sig en vinst.

- Det är så otroligt när man spontant gör något som egentligen är lite galet och så kommer man med i Nordens största sommarunderhållningsprogram.

Vad tänkte ni när ni fick reda på att ni hade vunnit?

- Det var skräckblandad förtjusning, säger Niklas och skrattar.

Allsång på Skansen sänds i Yle TV 1 och på Arenan

Se Kjell-Åkez of Finland leda Allsång på Skansen tisdagen 11.7 kl. 21.00 på Yle TV1 eller Arenan. På scenen uppträder också Linnea Henriksson, Emmi Christensson och Mando Diao.