Hoppa till huvudinnehåll

Bilar parkerade vid Aura å ska bort - området töms inför Tall Ships Races

Höghus längs Östra Strandgatan i Åbo.
Höghus längs Östra Strandgatan i Åbo. Bild: Yle/Linus Hoffman hus vid ån

Åbo stad ber invånare som parkerat sina bilar vid gator längs med Aura å att flytta sina fordon före onsdag morgon klockan nio. Uppmaningen berör bilplatser vid åstranden från Martinsbron till Slottsfjärden.

På onsdag eftermiddag konstaterar fastighetsaffärsverkets Esa Mettälä att det fortfarande finns många bilar vid åstranden och att man hoppas att invånarna själva flyttar dem.

Om bilarna inte flyttas inom utsatt tid flyttas de av Åbo stad från och med 12.7 klockan 9.

– Utgångspunkten är att de flyttas till en plats i närheten man kan få syn på, och på gångavstånd. Nu är evenemangets område så stort att vi inte kan garantera att bilen hittas i närheten, nu kan den flyttas flera kilometer, säger Mettälä.

Om bilarna som staden tvingas flytta blir riktigt många förs en del till stadens förråd i Saramäki. Bilar som förs till förrådet kan inte omedelbart lösas ut.

Åbo stad har informerat områdets invånare och uppmanat bilägare att flytta sina fordon. Området har också för en vecka sedan utrustats med trafikmärken med flyttuppmaningar.

Staden meddelar att förfrågningar om flyttade bilar kan riktas till fastighetsaffärsverkets kundtjänst som nås på numret 02 2624 015.

Hundratusentals besökare förväntas ta sig till åstranden under evenemanget Tall Ships Races som pågår 20.-23.7.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland