Hoppa till huvudinnehåll

Ryska gasrör ger mycket mer jobb i Hangö än planerat

Rördelar lagras i Kotka då Nord Stream vill bygga ett gasrör från Ryssland till Europa.
Rören betyder ordentligt med klirr i Hangö hamns kassa. Rördelar lagras i Kotka då Nord Stream vill bygga ett gasrör från Ryssland till Europa. Bild: Nord Stream AG nord stream

Gasrörsprojektet Nord Stream ska förvara fler rör i Koverhar hamn i Hangö. Ursprungligen var det tänkt att hamnen i Lappvik lagrar 30 000 rör men nu har rörmängden fördubblats.

Över 60 000 av projektets rör kommer att hanteras och skeppas ut från Koverhar hamn.

Det här är över en fjärdedel av alla rör som ingår i projektet.

De första rören anländer till Koverhar på måndag (17.7).

Mer rör till Hangö för att Gotland sade nej tack

En orsak till att Hangö hamn får hantera fler rör är att svenska Gotland vägrade hyra ut hamnen till projektet av säkerhetspolitiska skäl.

Nord Streams rör är en väldigt viktig inkomst för Hangö hamn. Inkomsterna används bland annat till att betala för stora investeringar i Västra hamnen.

 • Se X3M:s spellista här

  Uppdateras löpande.

  Hörde du någon låt som du inte uppfattade namnet på? Eller bara måste du leta upp den där dängan du stampade takten till? Här kan du se de aktuella låtarna på Yle X3M.

 • Hjälp familjer via luciainsamlingen

  Tongåvan är med i luciainsamlingen.

  Tongåvan är med i luciainsamlingen också i år. Insamlingsmedlen går till att hjälpa utsatta familjer. Det kan handla om arbetslöshet, sjukdom eller bristande nätverk som som gör vardagen svår.

 • Digiträning: Se dina favoritprogram när som helst på nät-tv

  Flexibel nät-tv blir allt mer populär.

  Det blir mer och mer populärt att se på tv på internet. Yle Arenan är redan en av Yles huvudkanaler. Man kan se på nät-tv på sin tv-apparat, men det förutsätter att man har en rätt ny tv eller rätt tilläggsutrustning.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland