Hoppa till huvudinnehåll

Silverstone kan försvinna från F1-kalendern: ”Det är inte ekonomiskt hållbart”

Lewis Hamilton kör i mål på Silverstone
Lewis Hamilton kör i mål på Silverstone Bild: EPA/MATTHEW CHILDS Formel 1,Silverstone Circuit,Lewis Hamilton,sport

Det kommer inte att köras några fler formel 1-tävlingar på Silverstone efter år 2019 om inte de ekonomiska villkoren förbättras. Det säger banans ägare enligt nyhetsbyrån AFP.

1950 kördes det första formel 1-loppet på Silverstone och sedan 1987 har banan oavbrutet varit hem för Storbritanniens GP. På söndag körs nästa tävling på den klassiska banan och även 2018 och 2019 tävlar man där men efter det kan det vara stopp.

Enligt nyhetsbyrån AFP kräver banans ägare British Racing Drivers Club (BRDC) ett bättre avtal om banan ska finnas med på F1-kalendern år 2020.

– Det är inte ekonomiskt hållbart för oss att arrangera Storbritanniens GP enligt villkoren i det nuvarande kontraktet, säger BRDC:s ordförande John Grant.

17-årigt kontrakt

2010 skrev BRDC på ett 17-årigt kontrakt med formel 1-serien. I kontraktet finns en klausul som gör att BRDC kan häva kontraktet.

Under de senaste åren har ägarna gjort en förlust på flera miljoner pund.

– Vi hoppas att vi kan nå ett avtal som är hållbart så att vi kan säkerställa att Storbritanniens GP körs på Silverstone under flera år framöver, säger Grant.

Formel 1-seriens ägare Liberty Media har meddelat att man ska inleda förhandlingar med BRDC.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport