Hoppa till huvudinnehåll

Marlene Svens beviljas avsked som stadsdirektör i Kaskö

Stadsdirektören Marlene Svens står framför en byrå på sitt kontor.
Marlene Svens slutar som stadsdirektör första september. Stadsdirektören Marlene Svens står framför en byrå på sitt kontor. Bild: Yle/Juho Karlsson Kaskö,Österbotten,stadsdirektörer,marlene svens

På onsdagen beslöt stadsfullmäktige i Kaskö att godkänna Marlene Svens uppsägning som stadsdirektör från och med första september. Tjänsten lediganslås så fort som möjligt.

För två veckor sedan sade Kaskös stadsdirektör, Marlene Svens, upp sig. På ett extrainsatt möte på onsdagen godkände stadsfullmäktige förslaget från stadsstyrelsens att bevilja henne avsked.

Fullmäktige lade också till en ändring om att tjänsten ska lediganslås omedelbart.

Fullmäktigeordförande, Kari Häggblom (SDP), säger att det är den viktigaste posten i staden och därför är det viktigt att börja sökandet så fort som möjligt.

- Det kommer i alla fall ta tid att hitta en ny stadsdirektör, säger Häggblom.

Styrelseordförande: ”Krångligt att hinna i semestertider”

Det är stadsstyrelsen uppgift att lediganslå tjänsten, och för styrelsens ordförande, Carl-Gustav Mangs (SFP), kommer ändringen som en överraskning.

Nästa styrelsemöte är inprickat först i slutet av augusti och Mangs tror det blir krångligt att snabbt hinna få till stånd ett extra möte när stadskansliet har sommarstängt i juli och många tjänstemän är på semester.

- Frågan är vem som ska förbereda ärendet, säger Mangs.

Mangs har tidigare sagt att han tror det kommer vara svårt att hitta en ny stadsdirektör.