Hoppa till huvudinnehåll

Mörö efter loppet i Luzern: Det går inte att förvänta sig för mycket

Oskari Mörö inför ett lopp i Vasa.
Oskari Mörö inför ett lopp i Vasa. Oskari Mörö inför ett lopp i Vasa. Bild: Harri Bragge/All Over Press Oskari Mörö

Häcklöparen Oskari Mörö har inte fått till det den här säsongen. I en tävling i schweiziska Luzern fick 24-åringen nöja sig med en femte plats i B-heatet på tiden 50,67. Friidrotts-VM går av stapeln om en månad och Mörös årsbästa på 400 metersdistansen är fortfarande blygsamma 50,38.

B-heatet vanns av USA:s Andrew Clarke på tiden 49,48, A-heatet av hans landsman Quincy Downing på tiden 48,85.

Mörö som representerar Esbo IF menade att han har haft det motigt och att tiderna då blir vad de blir.

– Att prestera bra föll inte på dåliga förhållanden. Nu gäller det att jaga en resultatförbättring i Elittävlingarna och Kalevaspelen. Med tanke på min trasiga vår och sommar går det inte att förvänta sig för mycket, sade han till friidrottsförbundet.

VM närmar sig

Finländaren har varit förkyld i en vecka och har i övrigt också haft en tung säsong. Årsbästat är 50,38 från den 24 juni och Londons VM-gräns är satt till 49,35. Finalen i London löps den 9 augusti.

I början av juni var Mörö fortfarande optimistisk.

– Med stor sannolikhet är jag en av finalisterna i London. Det finns många löpare som i inledningen av säsongen gör sina bästa tider. Jag tänker satsa på att toppa formen till VM, sade han då till Yle Sporten.