Hoppa till huvudinnehåll

Vägarbeten i Laihela förväntas vara färdiga till hösten

En bild tagen med en drönare snett ovanifrån av en vägbro som byggs i laihela.
Vägarbetet vid korsningen av riksvägarna 3 och 18 i Laihela. En bild tagen med en drönare snett ovanifrån av en vägbro som byggs i laihela. Bild: Yle/Jukka Tyni Riksväg 3,Riksväg 18

Långa avbrott har präglat vägarbetet i korsningen av riksvägarna 3 och 18 i Laihela, men i år har projektet framskridit enligt tidtabellen.

Just nu pågår pålning samt andra arbeten vid området för den nya bron. Trafiken vid den nuvarande rikstrean kommer antagligen i slutet av veckan att dirigeras via en omväg på grund av arbeten med bron.

Enligt projektchefen Timo Kujanpää på Skanska ska den nya leden tas i bruk i höst och då kommer trafiken att gå under den nya bron vid Maunulas motorvägskorsning.

Riksväg 18 klar 2019

Då det gäller riksväg 18 är tanken att trafiken ska kunna flyttas till den nya vägen nästa år. I sin helhet kommer projektet, arbeten med bullerskydd och grönområden inräknat, att stå färdigt år 2019. Det vill säga man ligger långt efter i tidtabellen.

Många besvär har lämnats in mot vägprojektet vilket har försenat arbetet. I början av året kunde man dock börja arbetet på nytt, då högsta förvaltningsdomstolen upphävde Vasa förvaltningsdomstols beslut och besvären förkastades.

Minna Salomäenpää / Yle Pohjanmaa

Läs också