Hoppa till huvudinnehåll

Kojola efter förlusten: Vi mötte världsklasspelare

Kristian Kojola i IFK Mariehamns tröja
Kristian Kojola i IFK Mariehamns tröja Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,IFK Mariehamn,Kristian Kojola,kojola

IFK Mariehamn hade inte mycket att säga till om i den första kvalmatchen mot Legia Warszawa. De polska mästarna vann med 3–0 i Mariehamn. Vi fick en lektion, säger backen Kristian Kojola.

IFK Mariehamns största match i klubbens historia slutade i förlust. Laget lyckades inte rubba Legia Warszawa i kvalet till Champions League.

Guilherme gjorde 1–0 på straff redan efter åtta minuter och matchen avgjordes definitivt i slutet av halvleken då Legia gjorde två mål på fyra minuter.

– Det var fantastiskt att få spela och motståndarna var riktigt tuffa. Jag tycker ändå att vi gör en ganska bra match. Visst grämer missarna då de kom åt att avgöra.

– Vi mötte världsklasspelare som hade bra fart på och slog passningar som vi hade svårt att bryta. Vi fick en lektion, säger backen Kristian Kojola till Yle.

Säsongens första mål för Hämäläinen

Landslagsspelaren Kasper Hämäläinen spelade från start för Legia och gjorde också 3–0-målet i slutet av den första halvleken.

– Vi visste ganska bra vad det var för typ av lag vi skulle möta. Vi fick ett tidigt ledningsmål som var viktigt. Spelet öppnade sig ganska bra efteråt.

– Det var fint att få göra mål och säsongens första är alltid speciellt, säger Hämäläinen.

Returen spelas i Warszawa nästa onsdag.

Kasper Hämäläinen chippar bollen i mål
Kasper Hämäläinen gjorde mål. Kasper Hämäläinen chippar bollen i mål Bild: imago/Newspix/ All Over Press fotboll,Kasper Hämäläinen,hämäläinen

Läs också