Hoppa till huvudinnehåll

Mikko Ilonen spelade drömrunda – leder Europatourtävlingen i Skottland

Mikko Ilonen, golfspelare
Mikko Ilonen imponerade i Skottland. Mikko Ilonen, golfspelare Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press Golf,Folsyra,mikko ilonen

I de fyra tidigare tävlingarna som Ilonen har deltagit i har han inte klarat cutten, det vill säga missat de två sista rundorna. Nu visar spelkortet minus sju och första plats efter första rundan.

Ilonen inledde med två birdies och på de sista nio hålen blev det fem till. Finländaren leder före en grupp på fem spelare som ligger på minus fem. I den gruppen finns Australiens Andrew Dodt, den brittiska duon Callum Shinkwin och Ian Poulter samt Rickie Fowler och Paul Peterson från USA.

Hoppa över Twitterpostning

För tre år sedan vann Ilonen det öppna irländska mästerskapet, men har inte varit på hugget under den senaste tiden. Finländaren har före tävlingen i Skottland förtjänat hälften mindre än spelaren som ligger sist bland European Tour-spelarna i fråga om inkomster med tanke på European Tour-rättigheter för 2018.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport