Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Watson kunde inte upprepa bragden i Wimbledon – finalförlust mot Andy Murrays storebror

Henri Kontinen och Heather Watson är tennisproffs.
Kontinen och Watson lyckades inte upprepa bedriften från i fjol. Henri Kontinen och Heather Watson är tennisproffs. Bild: imago/Colorsport/ All Over Press Henri Kontinen,Heather Watson

Det blev ingen uppföljare till bragdtiteln i Wimbledon i fjol för Henri Kontinen och Heather Watson. Mästerskapet i mixeddubbel gick till Martina Hingis och Jamie Murray.

Tennissuccén i fjol, då Kontinen och brittiska Watson vann titeln i mixeddubbel, var nära att upprepas i år igen. På slutet stod bara en duo i vägen för ett andra rakt Wimbledonmästerskap.

Jamie Murray, storebror till världsettan Andy Murray, lyckades ta hem titeln i par med schweiziskan Martina Hingis. Finalen slutade 6–4, 6–4, efter en dryg timmes spel.

Murray servade hem matchen

Murray, som är världsfemma i dubbel, avgjorde matchen då hans serve gjorde Watson chanslös.

– Vi visste att vi måste spela en väldigt bra match för att ha en chans i finalen och vi klarade av att göra det, sade Murray i en intervju efter matchen.

Hingis, tredjerankad i dubbel, bidrog till en perfekt dag för Schweiz, då Roger Federer lyckades vinna en historisk Grand Slam under söndagen.

Läs också