Hoppa till huvudinnehåll

Mollema vann – Froome fick byta hjul

Chris Froome i närbild.
Froome behåller den gula ledartröjan. Chris Froome i närbild. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Chris Froome

Holländaren Bauke Mollema vann en Tour de France-etapp för första gången i karriären på söndagen.

Mollema ryckte under den 15:e etappen och åkte i mål 19 sekunder före italienaren Diego Ulissi. Fransmannen Tony Gallopin kom trea på samma tid som Ulissi.

Britten Chris Froome behåller fortsättningsvis den gula ledartröjan. Han leder sammandraget med 18 sekunder före italienaren Fabio Aru.

Froome och Aru förlorade nästan sex och en halv minut till Mollema på söndagen. Froome hade också tekniska problem och tvingades slutligen låna ett hjul till sin cykel av stallkamraten Michal Kwiatkowski.

Måndagen är mellandag på Touren. På tisdag går den sextonde etappen på 165 kilometer från Le Puy-en-Velay till Romans-sur-Isère.

Text: FNB

Ställningen efter 15/21 etapper:

1. Chris Froome GBR 64.40.21
2. Fabio Aru ITA + 0.18
3. Romain Bardet FRA + 0.23
4. Rigoberto Uran COL + 0.29
5. Daniel Martin IRL + 1.12
6. Mikel Landa ESP + 1.17
7. Simon Yates GBR + 2.02
8. Louis Meintjes RSA + 5.09

 • Liukkonen stark i semifinalen – klar för final

  21,71 gav en andra plats i semifinalen.

  Ari-Pekka Liukkonen gjorde en riktigt bra insats i semifinalen på 50 meter frisim i VM i Budapest. Liukkonen simmade på 21,71 och slutade tvåa i sin semifinal.

 • Väder och vind styr båtgästernas färd

  Säsongen har kommit igång i gästhamnen i Borgå.

  Gästhamnen vid östra åstranden i Borgå är stort sett full efter en långsam start på säsongen. De seglare som hittar till Borgå har ofta kopplingar till staden sedan tidigare. Men oftast är det väder och vind som avgör vart det bär.

 • Mittfältaren Hans Honkasalo spelklar för Ekenäs IF

  23-åringen kommer från division 3-klubben Masku.

  Mittfältaren Hans Honkasalo spelar resten av säsongen för Ekenäs IF. Han ingick i spelartruppen redan på torsdagen då EIF/Akademi spelade mot Ponnistajat i division 3.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport