Hoppa till huvudinnehåll

Nätt nick frälste Nederländerna – van de Sanden spelade hjälterollen i öppningsmatchen

Shanice van de Sanden spelar fotboll för Nederländerna.
Shanice van de Sanden springer ifrån lagkamraterna i glädje. Shanice van de Sanden spelar fotboll för Nederländerna. Bild: imago/HMB-Media/ All Over Press Shanice van de Sanden

Glädjen kände inga gränser när Shanice van de Sandens nick gick i mål och Nederländerna satte dit 1–0 i hemma-EM i fotboll. Norge hämtade sig aldrig i en fartfylld öppningsmatch.

Den 168 centimeter långa Liverpoolanfallaren Shanice van de Sanden var först på ett inlägg och nickade in mästerskapets första mål i den 66:e minuten.

Målet var välförtjänt då värdarna lyckades skapa fler farligare chanser än Norge gjorde.

Nederländerna snyggade till statistiken

Inför en fanatisk hemmapublik i Utrecht kunde Nederländerna försvara sin ledning och vinna öppningsmatchen med 1–0. Det var bara andra gången på femton försök som Nederländerna slagit Norge i en tävlingsmatch.

Danmark och Belgien möts i den andra matchen i grupp A senare i kväll. Söndagen den 6 augusti får Europa nya mästare.

Nederländerna – Norge 1–0 (0–0)
66min: van de Sanden 1–0
Åskådare: 21 732

Hoppa över Twitterpostning

  • "Inomhusluftens kvalité i Gammelbacka skola är normal"

    Skolan kommer att renoveras under hösten.

    Enligt en rapport om renoveringsbehovet av Gammelbacka skola konstaterades ventilationskanalerna i huvudbyggnaden vara i gott skick. Dessutom konstaterades det att luftkvalitén låg på normal nivå.

  • "America first får inte bli Europa sist"

    Nya sanktioner kan hota jobb inom EU.

    Europeiska jobb är i farozonen när amerikanska parlamentariker vill slå president Trump på fingrarna i Rysslandsfrågan. Intensiv lobbying utövas för att mildra effekterna. Ledamöterna i senaten och representanthuset vill statuera ett exempel. Sanktionerna mot Ryssland ska ensidigt skärpas.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport