Hoppa till huvudinnehåll

Tunga säsongen över: Neziri kastar in handduken

Nooralotta Neziri, PNG 2017.
Efter fjolårssuccén har Neziri haft det mycket tungt i år. Nooralotta Neziri, PNG 2017. Bild: All Over Press Nooralotta Neziri

Nooralotta Neziri kommer med största sannolikhet inte att tävla mer den här säsongen. Vi fattade beslutet i dag. Neziris överbelastning är för svår, säger Neziris tränare Petteri Jouste till Yle.

Nooralotta Neziri har i sommar inte kommit upp i den nivå som man är van att se henne. Hennes säsongsbästa är 13,41 vilket gör henne till trea i Finland den här säsongen.

I juni valde Neziri att byta tränare för att få en nytändning men det har inte hjälpt och nu väljer hon att avbryta satsningen för i år.

Löpte rekord i fjol

Neziri berättade om sitt beslut inför elittävlingarna i Lapinlahti där det var tänkt att hon skulle tävla på söndag. Tränaren Jouste motiverar valet med adeptens nervproblem. Neziri uppges lida av överbelastning.

– Vi fattade beslutet i dag, lite före tävlingarna. Neziris överbelastning är för svår, säger Jouste till Yle.

– Vi har analyserat läget med läkare, idrottspsykologer och tränare. Det är inte frågan om problem med inställningen eller någonting annat, fortsätter Jouste.

Neziris finländska rekord är 12,81 som hon löpte i Kuortane i juni förra året.

Inte 100 procent säkert

Neziri har inte kunnat träna ordentligt och måste ta det lugnt i två månader för att återhämta sig från överbelastningen.

Jouste säger att Neziri behöver bryta sig ut ur idrottarens ekorrhjul.

Enligt Neziris manager Jukka Virtanen är det ändå inte hundra procent säkert att säsongen är över.

– I praktiken är det ändå så. Det går ju att överväga valet om det sker några plötsliga positiva förändringar, säger Virtanen till Ilta-Sanomat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport