Hoppa till huvudinnehåll

Båtmotor fattade eld och orsakade stort sjöräddningspådrag i Pargas

Bogseringsuppdrag i Skärgårdshavet.
Bogseringsuppdrag i Skärgårdshavet under vecka 28. Bogseringsuppdrag i Skärgårdshavet. Bild: Västra Finlands sjöbevakningssektion / Gränsbevakningen Sjöbevakningen (Finland),sjöräddning,segelbåt,Sjönöd

Sjöbevakningen berättar i sin veckorapport att två akuta sjöräddningsuppdrag ägde rum i Pargas förra veckan. En man träffades av segelbomen och föll i vattnet och senare fattade en båtmotor eld och orsakade ett stort räddningspådrag.

I början av veckan hade en seglare fått segelbomen i huvudet och hamnat i vattnet. Lyckligtvis räddades seglaren av en patrull, som befann sig nära olycksplatsen.

På söndagen fattade en båtmotor eld och flera enheter alarmerades till platsen. Sjöräddningssällskapets patrullbåt ABSO hann först till olycksplatsen och släckte branden.

Sjöbevakningen påminner båtförare om vikten av att ha en brandsläckare i båten. Man ska underhålla brandsläckaren årligen och öva på att använda den.

  • Flera skadade i husexplosion i Antwerpen

    Flera människor räddades ur rasmassorna.

    Flera människor har skadats i en explosion i ett bostadshus i centrum av den belgiska hamnstaden Antwerpen. Troligen handlar det om en gasexplosion.

  • Frankrike skärper tonen mot asylsökande

    Migrationspolitiken en av de knivigaste frågorna för Macron.

    Migrationspolitiken är en av de knivigaste frågorna som Frankrikes president Emmanuel Macron har att lösa. Snart ska nya lagar stiftas som skärper möjligheterna för migranter att stanna i Frankrike.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland