Hoppa till huvudinnehåll

Dam-EM i fotboll: Ryssland avgjorde i första halvleken mot Italien

Elena Morozova, rysk fotbollsdam
Elena Danilova gjorde det första ryska målet. Elena Morozova, rysk fotbollsdam Bild: imago/Pro Shots/ All Over Press Elena Morozova

Det tog mindre än tio minuter för Ryssland att göra 1–0-målet mot Italien i då grupp B i dam-EM inledde sina matcher i Nederländerna. Rysslands två mål i första halvleken blev till slut för mycket för Italien.

Då matchen var inne i den nionde spelminuten var det dags för Ryssland att ta en 1–0-ledning i lagets öppningsmatch mot Italien. Sist på bollen var Elena Danilova som fick en passning av Ekaterina Sochneva.

Hoppa över Twitterpostning

Sochneva var också primus motor i Rysslands andra fullträff. Den här gången förvaltade Elena Morozova hennes framspelning och det stod 2–0 i den 26:e minuten.

För Morozova handlade det om hennes 13:e fullträff i landslagssammanhang.

Hoppa över Twitterpostning

Italien för sent ute

Italiens reduceringsmål kom alldeles för sent. Endast två minuter återstod av ordinarie matchtid när Ilaria Mauro fick en assist av Christina Girelli som hon satte in i nätmaskorna.

Trots att stopptiden var hela fem minuter lyckades inte Italien mera överraska den ryska målvakten Tatyana Scherbak utan 2–1 till Ryssland stod sig tiden ut. Rysslands fotbollsdamer hade spelat tolv EM-matcher utan seger.
Hoppa över Twitterpostning

 • Över nio år i fängelse för dråp i Munkshöjden

  Över nio års fängelse för dråp i Helsingfors.

  Tingsrätten i Helsingfors dömde en medelåldersman till över nio års fängelse för dråp, misshandel och olaga hot. Dådet utfördes i Munkshöjden i maj.

 • Sjöbevakare tacksamma för samarbete över Kvarken

  Räddningshelikopter från Umeå snabbt på plats.

  En räddningsflotte räddade livet på åtta personer som befann sig i sjönöd utanför Ritgrund på Kvarken i måndags. En omfattande räddningsutrustning är viktig men det gäller att komma ihåg de grundläggande sakerna också, påpekar sjöbevakningen.

 • På tv ikväll: Kvalets dominanter i kamp om kvartsfinalplatser

  Schweiz möter Frankrike i Yles TV-match på onsdagskvällen.

  Två av kvalets bästa lag, Schweiz och Frankrike, möter varandra i kvällens TV-match vid EM-slutspelet i fotboll i Holland, väl medvetna om att det krävs resultat för att nå kvartsfinalerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport