Hoppa till huvudinnehåll

Dam-EM i fotboll: Ryssland avgjorde i första halvleken mot Italien

Elena Morozova, rysk fotbollsdam
Elena Danilova gjorde det första ryska målet. Elena Morozova, rysk fotbollsdam Bild: imago/Pro Shots/ All Over Press Elena Morozova

Det tog mindre än tio minuter för Ryssland att göra 1–0-målet mot Italien i då grupp B i dam-EM inledde sina matcher i Nederländerna. Rysslands två mål i första halvleken blev till slut för mycket för Italien.

Då matchen var inne i den nionde spelminuten var det dags för Ryssland att ta en 1–0-ledning i lagets öppningsmatch mot Italien. Sist på bollen var Elena Danilova som fick en passning av Ekaterina Sochneva.

Hoppa över Twitterpostning

Sochneva var också primus motor i Rysslands andra fullträff. Den här gången förvaltade Elena Morozova hennes framspelning och det stod 2–0 i den 26:e minuten.

För Morozova handlade det om hennes 13:e fullträff i landslagssammanhang.

Hoppa över Twitterpostning

Italien för sent ute

Italiens reduceringsmål kom alldeles för sent. Endast två minuter återstod av ordinarie matchtid när Ilaria Mauro fick en assist av Christina Girelli som hon satte in i nätmaskorna.

Trots att stopptiden var hela fem minuter lyckades inte Italien mera överraska den ryska målvakten Tatyana Scherbak utan 2–1 till Ryssland stod sig tiden ut. Rysslands fotbollsdamer hade spelat tolv EM-matcher utan seger.
Hoppa över Twitterpostning

Kommentarer

Läs också

Nyligen publicerat - Sport