Hoppa till huvudinnehåll

Ny förlust för Trojans – Huskies klart bättre i Åbo

Amerikansk fotbollshjälm med Turku Trojans logo.
Arkivbild. Amerikansk fotbollshjälm med Turku Trojans logo. Bild: Yle / Mattias Simonsen Turku Trojans,amerikansk fotboll

I amerikansk fotboll åkte Åbolaget Trojans på ytterligare en käftsmäll då det gästande Tavastehuslaget Huskies var bättre med 32-14 på Övre plan.

Som salt i såren var det Roman Runner som stod för två av Huskies touchdowns – amerikanen spelade för Trojans i fjol.

Den tidigare Trojansbjässen Rickard Helenius var också på ypperligt spelhumör i Tavastehusförsvaret och stod för några viktiga tacklingar i linjen.

Wide receivern Magnus Riihimäki håvade in en passning för hemmalagets första touchdown och quarterbacken Zach Bartlow sprang själv in bollen för de reducerande poängen i matchens absolut sista sekund.

Åbolaget Trojans har inte vunnit en endaste match under den pågående Vaahteraliigasäsongen, utan har istället radat upp åtta raka förluster. Huskies steg för sin del till tvåa i tabellen och säkrade så gott som sin plats i slutspelet.

 • Över nio år i fängelse för dråp i Munkshöjden

  Över nio års fängelse för dråp i Helsingfors.

  Tingsrätten i Helsingfors dömde en medelåldersman till över nio års fängelse för dråp, misshandel och olaga hot. Dådet utfördes i Munkshöjden i maj.

 • Sjöbevakare tacksamma för samarbete över Kvarken

  Räddningshelikopter från Umeå snabbt på plats.

  En räddningsflotte räddade livet på åtta personer som befann sig i sjönöd utanför Ritgrund på Kvarken i måndags. En omfattande räddningsutrustning är viktig men det gäller att komma ihåg de grundläggande sakerna också, påpekar sjöbevakningen.

 • På tv ikväll: Kvalets dominanter i kamp om kvartsfinalplatser

  Schweiz möter Frankrike i Yles TV-match på onsdagskvällen.

  Två av kvalets bästa lag, Schweiz och Frankrike, möter varandra i kvällens TV-match vid EM-slutspelet i fotboll i Holland, väl medvetna om att det krävs resultat för att nå kvartsfinalerna

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland