Hoppa till huvudinnehåll

Ung man utnyttjade barn sexuellt – fick fängelse

Tingsrätten i Ekenäs.
Mannen dömdes av tingsrätten i Ekenäs. Tingsrätten i Ekenäs. Bild: Yle/Malin Valtonen ekenäs tingsrätt,Ekenäs

En ung man har dömts till fängelse för utnyttjande av barn och våldtäkter. Brotten skedde mellan april och augusti i fjol.

Den nu 19 år gamla mannen dömdes för sexuellt utnyttjande av barn. Det ena brottet pågick från april till augusti och det andra från maj till juni 2016.

Mannen dömdes också för våldtäkt (maj 2016), fär grov våldtäkt (från maj till juni 2016) och för spridning av pornografisk bild (från april till augusti 2016).

Mannen dömdes till ett ovillkorligt fängelsestraff på två år och sex månader. Han satt häktad i drygt två veckor i skiftet augusti-september i fjol.

Västra Nylands tingsrätt dömde också mannen att betala ersättningar till offren. Ersättningarna gäller lidande och tillfälligt psykiskt men, läkemedelskostnader, rättegångskostnader samt föräldrars inkomstbortfall, sammanlagt nästan 40 000 euro.

Rättegången hölls bakom lyckta dörrar. Alla övriga uppgifter hålls enligt rättens beslut hemliga i 60 år.

  • Liukkonen stark i semifinalen – klar för final

    21,71 gav en andra plats i semifinalen.

    Ari-Pekka Liukkonen gjorde en riktigt bra insats i semifinalen på 50 meter frisim i VM i Budapest. Liukkonen simmade på 21,71 och slutade tvåa i sin semifinal.

  • Väder och vind styr båtgästernas färd

    Säsongen har kommit igång i gästhamnen i Borgå.

    Gästhamnen vid östra åstranden i Borgå är stort sett full efter en långsam start på säsongen. De seglare som hittar till Borgå har ofta kopplingar till staden sedan tidigare. Men oftast är det väder och vind som avgör vart det bär.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland