Hoppa till huvudinnehåll

Uppgift: Vili Sopanen fick gå från sitt KHL-lag

Vili Sopanen.
Vili Sopanen, som slutade på sjätte plats i Ligans poängbörs i fjol, är utan klubb. Vili Sopanen. Bild: Matti Raivio/All Over Press Vili Sopanen

Vili Sopanens sejour i KHL-laget Kunlun Red Star blev kortare än kort. Enligt uppgift har han lämnat laget innan han hunnit spela en endaste match.

Efter den minst sagt lyckade fjolårssäsongen med Lahtisklubben Pelicans skulle Vili Sopanen pröva hur vingarna bär i KHL och den kinesiska klubben Kunlun Red Stars.

Det hela tog dock slut redan innan det hann börja. Enligt uppgift från ishockeysajten eliteprospects.com har Sopanen flyttat bort från Kunlun. Ny adress: okänd. Enligt uppgift har Sopanen åkt på en skada av okänt slag.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Med tanke på hur starkt han spelat de senaste säsongerna torde otaliga klubbar mer än gärna skriva kontrakt med honom.

Vili Sopanen är 29 år och trivs bäst på högra flanken. Förra säsongen gjorde han 20+26=46 poäng på 41 matcher. Åtta säsonger har han noterats för minst 29 poäng i den inhemska ligan där han spelat lejonparten av matcherna för Pelicans.

  • Liukkonen stark i semifinalen – klar för final

    21,71 gav en andra plats i semifinalen.

    Ari-Pekka Liukkonen gjorde en riktigt bra insats i semifinalen på 50 meter frisim i VM i Budapest. Liukkonen simmade på 21,71 och slutade tvåa i sin semifinal.

  • Väder och vind styr båtgästernas färd

    Säsongen har kommit igång i gästhamnen i Borgå.

    Gästhamnen vid östra åstranden i Borgå är stort sett full efter en långsam start på säsongen. De seglare som hittar till Borgå har ofta kopplingar till staden sedan tidigare. Men oftast är det väder och vind som avgör vart det bär.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport